Program usposabljanj in izobraževanj za iniciative

Za vse posameznike in interesne skupine, ki jih zanima socialna ekonomija, socialno podjetništvo in zadružništvo, bodo v prvem polletju 2019 na voljo brezplačna izobraževanja in usposabljanja iz različnih področij (socialnega) podjetništva, ki se bodo začela v začetku februarja na dveh lokacijah (Maribor, Ptuj).

Vsebine usposabljanj in termini so na voljo na spodnji povezavi, za usposabljanja pa se lahko prijavite na stični točki (kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.; 051 368 118, ali osebno ob sredah med 13. in 16. uro).

Kraj usposabljanja: enake vsebine se bodo predavale na dveh lokacijah - v Mariboru in na Ptuju. Če se na svoji bližnji lokaciji ne morete udeležiti katere izmed vsebin, jo lahko poslušate tudi na drugi lokaciji ob drugem terminu.

Termini usposabljanj se lahko sproti še spremenijo, zato je dobro na stični točki sproti preveriti aktualne termine! 

Priporočamo udeležbo na vseh modulih, še posebej na prvem, kjer boste lahko osvojili osnove in dobili vse informacije o socialnem podjetništvu. 

Oglejte si aktualne TERMINE USPOSABLJANJ MAREC-MAJ 2019

Na usposabljanja se prijavite na stični točki v Lenartu, v prostorih Izobraževalnega centra na Nikovi 9. Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali 051 368 118. Za vključitev v sistem podpore je potrebno podpisati Dogovor o vključitvi in Načrt razvojnih aktivnosti. 

Od konca januarja 2019 je na voljo tudi spletna prijava na: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScqshYRk6-OXCGK251eRIwPgUPJSV-lc69i4bIwtBCMa9aSOA/viewform 

Otvoritev stične točke SocioLab v Lenartu

Vrata je odprla stična točka socialne ekonomije v Lenartu

V okviru operacije Sociolab smo tudi v Lenartu v Slovenskih goricah uredili prostor, kjer bodo lahko uporabniki, obstoječi socialni podjetniki in iniciative razvijali svoje potenciale, prejeli podporo in našli somišljenike pri svojih idejah.

Read moreOtvoritev stične točke SocioLab v Lenartu

Predstavitev operacije SocioLab

SocioLab tudi v Slovenskih goricah

Po več mesecih usklajevanja s pristojnim ministrstvom je bil konec junija potrjen projekt »Aktivno in povezano za nova delovna mesta in vključujočo družbo – SocioLab«. Projekt je bil sicer že konec lanskega leta s strani vseh podravskih občin prepoznan kot ključni regijski projekt in vključen v t.i. Dogovor za razvoj regij. Vodi ga Fundacija Prizma iz Maribora, eden od 11 projektnih partnerjev pa je tudi Razvojna agencija Slovenske gorice.

Preberi več...
Read morePredstavitev operacije SocioLab