Otvoritev stične točke SocioLab v Lenartu

Vrata je odprla stična točka socialne ekonomije v Lenartu

V okviru operacije Sociolab smo tudi v Lenartu v Slovenskih goricah uredili prostor, kjer bodo lahko uporabniki, obstoječi socialni podjetniki in iniciative razvijali svoje potenciale, prejeli podporo in našli somišljenike pri svojih idejah.

 Stična točka socialnega podjetništva, kot smo jo poimenovali, je bila aktivirana 2. novembra 2018, odprli pa smo jo 15.decembra 2018. Informativna pisarna deluje v prostorih Izobraževalnega centra Slovenske gorice na Nikovi 9 v Lenartu vsako sredo od 13. do 16.ure, poleg svetovalne in povezovalne vloge pa so na voljo tudi brezplačni prostori in oprema za coworking in desk-sharing. Naša stična točka je del sistema petih stičnih točk v Podravski regiji (Lenart, Ptuj, Maribor, Slovenska Bistrica, Cirkulane), s katerimi želimo sistematično in celovito vzpostaviti ekosistem socialne ekonomije in krepiti potenciale posameznikov, iniciativ in skupnosti, s čemer bi ustvarili in ohranili  kvalitetna in trajna delovna mesta ter vključili ranljive skupine.

Na stični točki se bodo med drugim odvijala tudi izobraževanja in usposabljanja za iniciative in ciljne skupine, vodena srečanja s ciljnimi skupinami ter delavnice opolnomočenja, kjer bodo na voljo svetovalci in mentorji, ki vas bodo spremljali tudi naprej pri razvoju vaših idej. Operacija bo podprta s spletno platformo, kjer bo vsaka organizacija/iniciativa v času projekta imela na voljo svoj prostor in informacije, prijavite pa se lahko tudi na mesečni novičnik, ki ga bomo sokreirali skupaj z vami. Aktualne informacije o operaciji lahko najdete na spletni povezavi www.sociolab.si.

 

IMG 20181214 092507  IMG 20181212 125447

Za vse informacije lahko pokličete na 051 368 118 ali pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..