City cooperation II

VISIT LENART – mobilna aplikacija

Letak obe strani

V nastajanju je uradna aplikacija, ki vam bo predstavila pestro tradicijo, kulturo in zgodovino krajev občine Lenart.  Po poteh skozi čisto, neokrnjeno naravo, vas bo popeljala do najlepših in najbolj skritih kotičkov. Namignila vam bo, kje okusiti tradicionalne kulinarične dobrote in katere edinstvene dogodke lahko obiščete. Na  vašo napravo si jo lahko brezplačno prenesete preko Google play ali AppStore.

Aplikacijo je za Občino Lenart v okviru projekta Sodelovanje mest II (City Cooperation II) razvila ZRS Bistra Ptuj.  Aplikacija vključuje inovativne rešitve predstavitve storitev mesta, kulturnih prireditev, znamenitosti in lokalne ponudbe (z ugodnostmi), tako za lokalno prebivalstvo (občane) kot turiste (obiskovalce). Vse z namenom pridobivanja novih obiskovalcev in kupcev ter s tem povečanje lokalne potrošnje v samih mestih.

Projekt Sodelovanje mest II (City Cooperation II) povezuje 24 mest na območju treh držav: Avstrije, Slovenije in Madžarske. Slovenska mesta (Ljutomer, Gornja Radgona, Radenci, Murska Sobota, Lendava, Beltinci, Ptuj, Ormož in Lenart) v projektu zastopajo trije partnerji: PORA Gornja Radgona, Razvojni center Murska Sobota in ZRS Bistra Ptuj, ki je odgovorna za razvoj aktivnosti v treh partnerskih mestih, in sicer: Ptuj, Lenart in Ormož. Projekt se izvaja v sklopu čezmejnega programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija 2014-2020.

V projektu bomo v sodelovanju s partnerji iz sosednjih držav, s pomočjo sodobnih marketinških orodij, povečali zanimanje turistov za obisk vseh sodelujočih mest. Sodelujoča mesta bodo oblikovala nove sodobne turistične produkte in prepoznavne blagovne znamke. Poseben poudarek bo namenjen razvoju in obujanju mestnih jeder z oblikovanjem skupne ponudbe med javnim in zasebnim sektorjem.

V želji, da uporabniku aplikacija VISIT LENART pobliže predstavi kaj Lenart ponuja in mu omogoči, da doživi utrip modernega podeželskega mesta želimo k sodelovanju povabiti čim večje število ponudnikov iz različnih dejavnosti.

Vabljeni vsi, ki bi s svojo ponudbo želeli sodelovati in jo vključiti v aplikacijo, da nam pišete na mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali nas pokličete na telefonsko  številko 02 729 13 48.

O PROJEKTU

Čezmejni projekt City Cooperation II se izvaja v okviru Operativnega programa čezmejnega sodelovanja Interreg V-A Slovenija‐Avstrija 2014-2020 in je sofinanciran s strani EU v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

Partnerji:

  • Die Oststeirische Städtekooperation - vodilni partner (Bad Radkersburg, Fehring, Feldbach, Friedberg, Fürstenfeld, Gleisdorf, Hartberg, Weiz)
  • Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj (Lenart, Ormož, Ptuj)
  • Razvojni center Murska Sobota (Beltinci, Lendava, Murska Sobota)
  • PORA Razvojna agencija Gornja Radgona (Gornja Radgona, Ljutomer, Radenci)

Cilji projekta:

Glavni cilj projekta je krepitev mest v mreži čezmejne regije Slovenija-Madžarska-Avstrija kot najpomembnejših nosilcev čezmejnega policentričnega razvoja, ki je usmerjen k rasti. To pomeni, da se zasleduje usklajevanje, nadaljnji razvoj in komunikacija posameznih partnerskih mest, ki so individualno profilirana in so prepoznani svetilniki regije in cele kooperacije. Mesta bodo okrepila skupni razvoj in implementacijo inovativnih, na vsako mesto vezanih sistemov za pridobivanje kupcev in njihove potrošnje, ki je kot strategija za premagovanje trenutnih izzivov, tudi digitalnih sprememb. Mesta policentrično strukturirane regije stremijo s tem na popolnoma nove interakcije med mesti, gospodarstvom in občani. Te interakcije pa vodijo k intenzivnejšemu mreženju med skupinami akterjev znotraj mesta in med mesti. Načrtovana krepitev mest kot tudi mreženja učinkujeta splošno na pozitiven vpliv razvoja regije.

V okviru tega sodelovanja nastaja mobilna aplikacija s turistično ponudbo vključenih partnerjev, že dlje časa pa se odvija tudi niz vsakoletnih prireditev v Lenartu LEN-ART. 

Aktualni program prireditev najdete TUKAJ.