Društvo Ovtar Slovenskih goric izvedlo 17. redni občni zbor

by Razvojna agencija
Ogledov: 254

Člani Društva Ovtar Slovenskih goric so se 10. aprila 2024 zbrali na 17. rednem občnem zboru. Pregledali so delo v preteklem letu in potrdili načrt dela v letu 2024. Predsednik društva Andrej Kocbek je poudaril, da je osnovno poslanstvo društva povezovanje in predstavitev Ovtarjeve ponudbe na različnih dogodkih in sejmih.

Člani so v razpravi izpostavili pomembnost povezovanja, izobraževanja ter izvedbe različnih delavnic. V programu dela za leto 2024 je poudarek na promociji Ovtarjeve ponudbe na farnih žegnanjih in sejmih KOS 2024 in AGRA. V okviru partnerstva v LAS Ovtar se bo društvo vključevalo v operacije, ki vzpodbujajo ohranjanje snovne in nesnovne dediščine kot tudi kulinaričnih dobrot Slovenskih goric. Za pridsobivanje novih znanj in veščin bodo organizirani ogledi dobrih praks v okviru slovenskega LEADER programa. S sodelovanjem na različnih prireditvah v Slovenskih goricah bodo članice in člani društva s svojo ponudbo vzpodbujali priprave tradicionalnih lokalnih jedi iz lokalno pridelanih sestavin. S tem namenom je društvo že vrsto let organizator in pokrovitelj tradicionalnega slovenskega zajtrka v VDC Polž enota Mravlja.

Za glasbeno popestritev sta poskrbela pevka Sara Krajnc in Peter Šenekar iz zasebne glasbene šole Muziklub Lenart. Po koncu uradnega dela je potekalo druženje ob dobrotah iz Turistične kmetije Bunderla. Hvala tudi Knjižnici Lenart za gostoljubje.

20240410 171559

Člane društva vabimo na strokovno ekskurzijo po območju LAS Bogastvo podeželja ob Dravi in v Slovenskih goricah, ki bo v torek, 4. junija 2024. Spoznali bomo primere dobrih praks ter si ogledali Kmetijo Hrgan v Šikolah pri Pragerskem, I. mitrej v Hajdini in Park prostoživečih živali v Destrniku. Druženje bomo nadaljevali s kosilom na Turisti kmetiji Lovrec in zaključili z degustacijo vina v Herbersteinovi kleti.

Podrobnejši program ekskurzije bo objavljen na spletni strani. Prijave sprejemamo do 29. 5. oziroma do zasedbe mest, osebno na sedežu društva in po telefonu: 059 128 773 ali 051 660 865.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite!

20240410 171647

 

Zapisala: Milena Grabušnik

Foto: Renata Peras, Milena Grabušnik