Razvojna agencija
Ogledov: 13

Ekskurzija v Dolino Soče

Obiskali smo Dolino Soče

Društvo za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric je v sodelovanju s Turistično agencijo LEZE za člane društva 2. junija 2022 organiziralo strokovno ekskurzijo in oglede dobrih praks v Dolino Soče (Tolmin). Tokrat je bil avtobus poln in udeleženci so se veselili novih spoznanj, izmenjave izkušenj in medsebojnega druženja.

DSC 9246 min

Read moreEkskurzija v Dolino Soče
Razvojna agencija
Ogledov: 155

Predsednik Društva Ovtar Slovenskih goric ostaja Andrej Kocbek

Člani Društva za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric so se v sredo 7. aprila 2022 zbrali v prostorih Centra Slovenskih goric v Lenartu na 15. rednem občnem zboru, ki je bil tudi volilne narave. Pregledali so delo društva v minulem letu, ki ga je zaznamovala epidemija covid-19. Kljub temu pa je bilo izvedeno več aktivnosti v skupnih projektih LAS: Ovtar pod kozolcem in Zeleni biznis ter sodelovanje ponudnikov na sejmu AGRA v Gornji Radgoni. 
 
V letu 2022 sta načrtovani dve strokovni ekskurziji ter sodelovanje na sejmih KOS v Lenartu, Green Vita v Celju in AGRA v Gornji Radgoni. Tudi v prihodnje si želimo dobrega sodelovanja ponudnikov na sejmih – promocija Ovtarjeve ponudbe, farnih žegnanjih in prireditvah ter izvedbo vseh partnerskih nalog v načrtovanih projektih Ovtar na rajžo gre in Zelene Slovenske gorice. Člani so podprli pobudo za vključitev društva v Štajersko turistično zvezo, z namenom promocije Slovenskih goric na območju celotne Slovenije.
 
Ob koncu uradnega dela smo nadaljevali veselo druženje ob kulinaričnih dobrotah, ki sta jih pripravila Kmetija Goznik in Vinogradništvo Šebart. Veselilo nas je, da smo se po dolgem času ponovno srečali v živo ter tako namenili več časa druženju in izmenjavi izkušenj.
 
Milena Grabušnik
 

Obcnizbor 07042022 5

Za štiriletni mandat so bili izvoljeni člani Razvojnega sveta (od leve proti desni): Marko Šebart, Mirjana Goznik, predsednik Andrej Kocbek, podpredsednica Lidija Šipek in Viktor Kapl.
Read morePredsednik Društva Ovtar Slovenskih goric ostaja Andrej Kocbek
Razvojna agencija
Ogledov: 324

Slovenski LAS-i v Estoniji

STROKOVNA EKSKURZIJA V ESTONIJI

V času med 5. in 10. septembrom 2021 sem se udeležil strokovne ekskurzije v Estonijo. Na njej sem spoznal zanimive in uspešne prakse lokalnega razvoja, ki so bile podprte z evropskimi sredstvi v okviru pristopa LEADER (CLLD). Strokovna ekskurzija je bila organizirana v okviru Društva za razvoj podeželja, ki združuje LAS-e po vsej Sloveniji.

Read moreSlovenski LAS-i v Estoniji