Razvojna agencija
Ogledov: 678

13. občni zbor Društva Ovtar Slovenskih goric

V sredo, 12. 2. 2020 je v prostorih Centra Slovenskih goric v Lenartu potekal 13. redni občni zbor Društva Ovtar Slovenskih goric. Predsednik društva Andrej Kocbek je predstavil delovanje društva v letu 2019 (poročilo v prilogi), s poudarkom na sodelovanju v operacijah LAS, v katerih je društvo partner: Agatin čarobni plašč, Ovtar pod kozolcem in Center lokalne ponudbe. 

IMG 0541

Read more13. občni zbor Društva Ovtar Slovenskih goric
Razvojna agencija
Ogledov: 441

Povabilo za sodelovanje na prazničnem sejmu v Lenartu

Pred vrati je praznični december - čas lepih želja, nakupovanj in obdarovanj - čas obiska božično-novoletnega sejma!

IMG 20181208 202130
V Društvu za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric in Razvojni agenciji Slovenske gorice tudi letos želimo razveseljevati naše obiskovalce skupaj z vami - pridelovalci, predelovalci, rokodelci in ostalimi razstavljavci na tradicionalnem božično-novoletnem sejmu, ki je letos že 11. po vrsti.
Sejem se bo že tradicionalno odvijal na Trgu osvoboditve v Lenartu, kjer bodo na voljo lesene hišice proti plačilu najemnine, predvsem za gostinsko ponudbo. Za ostalo ponudbo podeželja pa bodo na voljo brezplačne stojnice, katerih število je omejeno. Vabimo vas, da se širši javnosti predstavite s svojo ponudbo: kulinarične dobrote, izdelki domače in umetnostne obrti, ročna dela, vezenine, pletenine, novoletne voščilnice, novoletni aranžmaji …
Tudi letos bo sejem potekal ob decembrskih petkih in sobotah med 16. in 21. uro: v petek, 6., in v soboto, 7. 12., v petek, 13., in v soboto, 14. 12., ter v petek, 20., in v soboto, 21. 12. 2019.
Sejem bo popestril bogat spremljevalni program!
Prijave k sodelovanju oz. rezervacije stojnic zbiramo do torka, 3. decembra 2019, na tel. št.: 059 128 773, na GSM: 051 660 865 ali na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..
Vabljeni, da sejem obiščete in si popestrite praznične decembrske dni!

Razvojna agencija
Ogledov: 557

Slovenski zajtrk v VDC Polž enota Mravlja Lenart

ZajtrkVDC2019 2

Tudi letos smo v Sloveniji obeležili dan slovenske hrane, ki vsako leto poteka tretji petek v mesecu novembru. Tako je 15. 11. 2019 v organizaciji Društva za razvoj podeželje Ovtar Slovenskih goric v okviru dneva slovenske hrane v VDC Polž Maribor, enota Mravlja Lenart potekal tradicionalni slovenski zajtrk. Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk se izvaja z namenom, da bi izboljšali zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo ter v okviru sistema javnega naročanja spodbudili aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju. Javnosti se predstavlja pomen kmetijstva in čebelarstva ter spodbuja k pravilni in zdravi prehrani. Ozavešča se o pomenu živilsko-predelovalne industrije, posebna pozornost pa je namenjena pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja.

Read moreSlovenski zajtrk v VDC Polž – enota Mravlja Lenart