13. občni zbor Društva Ovtar Slovenskih goric

by Razvojna agencija
Ogledov: 423

V sredo, 12. 2. 2020 je v prostorih Centra Slovenskih goric v Lenartu potekal 13. redni občni zbor Društva Ovtar Slovenskih goric. Predsednik društva Andrej Kocbek je predstavil delovanje društva v letu 2019 (poročilo v prilogi), s poudarkom na sodelovanju v operacijah LAS, v katerih je društvo partner: Agatin čarobni plašč, Ovtar pod kozolcem in Center lokalne ponudbe. 

IMG 0541

Podeljene so bile tudi zahvale za prispevek pri izvajanju partnerskih aktivnosti v operacijah, ki so jih prejeli: Kmetija Kraner iz Jurovskega Dola, Frančiška Beba Šafarič iz Cerkvenjaka in Zeliščarice Kulturnega društva Rojs Srečko Niko, Voličina. V kulturnem programu so nastopile Pevke ljudskih pesmi DU Lenart in mlada pevka Stela Tavželj iz Svete Trojice.

Mag. Maja Čeh iz ŠIC, Maribor (vodilni partner operacije Ovtar pod Kozolcem) je predstavila izvedene aktivnosti in poudarila dobro sodelovanje med partnerji in še posebej s ponudniki lokalnih izdelkov, ki so vključeni v Društvo Ovtar. Ogledali smo si tudi filmček o izvedenem 1. dogodku Gremo na podeželje, ki je v začetku oktobra potekal v Andrencih v Občini Cerkvenjak.

Z zanimanjem smo so si udeleženci ogledali tudi promocijski film Agatin čarobni plašč, kjer so še posebej navdušile protokolarne obleke za ponudnike, ki so bile javnosti prvič predstavljene 6.9.2019 na zaključnem dogodku ŠRC Polena.

Po uradnem delu je sledil klepet in druženje ob domačih dobrotah, ki jih je pripravila Zadruga Dobrina.

 

Poročilo predsednika za leto 2019

Kratka predstavitvena filma:

Ovtar pod kozolcem: https://www.youtube.com/watch?v=ohuVMd8dJg

Agatin čarobni plašč: https://www.youtube.com/watch?v=nzgE4cT4j4E

IMG 0564

IMG 0545

IMG 0548

IMG 0550

IMG 0559

IMG 0570

Tekst in foto: Milena Grabušnik