Vabilo na strokovno ekskurzijo v Zgornjo Savinjsko dolino

by Razvojna agencija
Ogledov: 446
Društvo za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric v sodelovanju s Turistično agencijo LEZE vabi člane društva na strokovno ekskurzijo in oglede dobrih praks v Zgornjo Savinjsko dolino, ki bo v torek, 4. junija 2019. Zgornja Savinjska dolina je z Logarsko dolino in zeleno reko Savinjo ohranila prvobitnost alpskega življenja. Okušali bomo tradicionalno kulinariko, uživali v biserih narave in kulturne dediščine ter začutili pristnost odnosov.

Savinjska  Ljubno

PROGRAM:
Odhod z avtobusne postaje v Lenartu ob 7. uri. V Mozirju si bomo ogledali novo zgrajen energetsko varčen TIC, katerega izgradnja je bila sofinancirana s sredstvi CLLD in se seznanili z vizijo turizma ter novo blagovno znamko na področju turizma. Pot nas bo naprej vodila do Bohačevega toplarja v Nazarjah. V prostorih kmečke tržnice bomo degustirali domače dobrote in spoznali zgornjesavinjski želodec, ki je zaščiten z geografskim poreklom. Naš naslednji postanek bo v Gornjem Gradu, kjer si bomo ogledali mogočno cerkev Sv. Mohorja in Fortunata ter zeliščni vrt. Dogajanje bodo popestrile zeliščne zgodbe in okušanja BABA ČAJA. Sledi ogled skakalnic na Ljubnem ob Savinji. Skoki na Ljubnem ob Savinji imajo dolgoletno tradicijo, saj so se prvi poskusi skokov na Ljubnem zgodili že pred drugo svetovno vojno. Od leta 2006 so se na Ljubnem izvajale tekme celinskega pokala v smučarskih skokih za ženske, od leta 2012 pa svetovni pokal. Ob vznožju skakalnice, kjer potekajo tekme za svetovni pokal, se nam bo pridružil župan občine Ljubno in predsednik LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, g. Franjo Naraločnik. Ko bomo lačni, si bomo v restavraciji Šport centra Prodnik privoščili pozno kosilo in se okrepčali z domačimi dobrotami. Naš zadnji postanek bo ob reki Savinji, kjer bomo preko interpretacijskih zgodb vode spoznali žagarje, flosarje, vlcerje, doživeli vožnjo s kajakom, raftom, … Predviden povratek v Lenart je okoli 19.30 ure.


Prijave sprejemamo do petka 31. 5. 2019, oz. do zasedbe mest osebno na sedežu društva in po telefonu: 059 128 773 ali 051 660 865. Strošek ekskurzije za člane društva znaša 15,00 EUR na osebo.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite!

Predsednik društva
Andrej Kocbek
dipl. obr. (UN)