Pridelava hrane v urbanih območjih-vprašalnik

Razvojna agencija Slovenske gorice vas v sodelovanju s partnerji iz Univerze na Primorskem in Poljoprivredno-prehrambenim fakultetom iz Sarajeva prosi za sodelovanje pri izpolnitvi vprašalnika vse, ki se srečujete s pridelavo hrane v urbanih območjih ali ste v katerega od teh sistemov na kakršnikoli način vključeni:

https://survey.motherlandia.org/index.php/613736?lang=sl

prase 1

Skupnostni vrtovi (Foto vir: https://deloindom.delo.si/zelenjavni-vrtovi/skupnostni-vrtovi-vrtickarstvo-ki-vidi-cez-veliko-plotov)

 

Izzivi rasti prebivalstva, prenaseljenosti v mestih, podnebne spremembe in upadanja naravnih virov potiskajo prehranske sisteme do skrajnosti. Zato urbana območja sprejemajo različne/alternativne sisteme proizvodnje in distribucije hrane, kot je urbano kmetijstvo.

Namen te študije je raziskati povezanosti, ki obstajajo med prepričanji, stališči, pričakovanji in pripravljenostjo za vključitev v urbano kmetijstvo.

SODELOVANJE: Sodelovanje v anketi je prostovoljno, od nje lahko kadar koli odstopite.

NAMEN: Vaši odgovori bodo pomagali razumeti, kakšne so potrebe in izzivi, s katerimi se soočajo mladi in kako premagati obstoječe težave ter začeti nove poslovne modele.

VAROVANJE PODATKOV: Vaši odgovori so popolnoma anonimni. Na koncu ankete vas bomo vprašali, ali želite, da vam pošljemo rezultate raziskave. V tem primeru boste morali pustiti svoje kontaktne podatke (e-pošte). V vsakem primeru bodo imena sodelujočih varovana in bodo ves čas ostala anonimna.

KONTAKTNA OSEBA: V primeru vprašanj v zvezi z raziskavo se lahko obrnete na Štefana Bojneca preko elektronske pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zahvaljujemo se za vse izpolnjene vprašalnike, saj nam boste s tem omogočili iskanje potrebnih rešitev za povečevanje trajnostnih rešitev pridelave hrane v urbanih centrih in mestih.

Lep pozdrav,

Ekipa RASG