Izobraževanje za turistične vodnike Štajerske

Štajerska turistična zveza organizira v septembru 2023 izobraževanja za turistične vodnike za območje Štajerske. Izobraževanja bo izvajala agencija Palladio iz Ljubljane, vsi seminarji pa se bodo izvajali v Slovenski Bistrici. Kotizacija za 40 ur predavanj znaša 180 EUR, praktični del s prevozom in vodenjem se poravna posebej.

Prijavijo se lahko turistična društva, občine in posamezniki. 

V destinacijo Štajerska so vključene tudi Slovenske gorice

V Dominikanskem samostanu na Ptuju je bila predstavljena nova blagovna znamka destinacije Štajerska. Z bogato ponudbo se bo še močneje povezala, povzdignila in s ponosom zarisala na domač in mednarodni zemljevid atraktivnih turističnih destinacij. Članica konzorcija destinacije Štajerska je tudi Razvojna agencija Slovenske gorice.

 

Pridelava hrane v urbanih območjih-vprašalnik

Razvojna agencija Slovenske gorice vas v sodelovanju s partnerji iz Univerze na Primorskem in Poljoprivredno-prehrambenim fakultetom iz Sarajeva prosi za sodelovanje pri izpolnitvi vprašalnika vse, ki se srečujete s pridelavo hrane v urbanih območjih ali ste v katerega od teh sistemov na kakršnikoli način vključeni:

https://survey.motherlandia.org/index.php/613736?lang=sl

prase 1

Skupnostni vrtovi (Foto vir: https://deloindom.delo.si/zelenjavni-vrtovi/skupnostni-vrtovi-vrtickarstvo-ki-vidi-cez-veliko-plotov)

 

Vse živo živi zdravo - vabilo

OBČINA ŠENTILJ in

RAZVOJNA AGENCIJA SLOVENSKE GORICE

vas v sklopu operacije VSE ŽIVO ŽIVI ZDRAVO

vabita na otvoritev

PASJEGA PARKA,

ki bo v petek, 16. junija 2023 ob 10. uri

ob zbirnem centru v Šentilju v Slovenskih goricah.

 

Prijazno vabljeni!

Vabilo vse živo živi zdravo page 0001 1

 

 

Brezplačna izobraževanja za ponudnike

Logo sončni vzhod draft

V sklopu projekta vzpostavljanja sprejemnega organizatorja potovanj Sončni vzhod pripravljamo partnerji projekta izobraževalne delavnice s področja turizma. Udeležba na delavnicah je brezplačna, namenjene pa so predvsem ponudnikom, predstavnikom lokalnih skupnosti in drugim turističnim deležnikom z območja Podravja, Slovenskih goric in Prlekije, vabljeni pa so tudi drugi zainteresirani deležniki. Tematike so razdeljene v šest sklopov, zaradi lažje organizacije pa so potrebne predhodne prijave udeležencev.