SLAVNOSTNA PRIREDITEV OB ZAČETKU UPORABE NOVIH ELEKTRIČNIH KOLES NA SMA VINOGRADNIŠTVA MULEC

V Jakobskem Dolu je bilo v nedeljo 6. junija 2021, kljub malce slabšemu vremenu, spet živo in polno dogajanja. Vinogradništvo Mulec je priredilo slavnostni dogodek ob pričetku uporabe novih električnih koles na SMA Vinogradništva Mulec.

Jakobski Dol je vasica v osrčju Slovenskih goric, ki se ponaša z bogato vinogradniško in vinarsko zgodovino, poleg vina pa je turizem panoga, za katero se v vasi zavedajo, da je zelo pomembna za razvoj kraja in je kot taka tudi zasidrana na turističnem zemljevidu. Kraj je poznan po prireditvah kot so Dan odprtih vrat vinarjev Jakoba, Harmonija hrane in vina, Državno tekmovanje v kuhanju kisle juhe, Vinogradniške igre, KULeBIKE – kulinarična kolesarjenja itn. Družina Mulec pa že vrsto let daje neizmeren prispevek k razvoju turizma v Jakobu in tudi širše.

V letu 2019 so se na Vinogradništvu Mulec lotili razširitve svoje ponudbe z izgradnjo stojnih mest za avtodome, imenovanega tudi CAMPERSTOP MULEC, ki na vinogradništvu ponuja 12 sodobno opremljenih mest za avtodome, zdaj pa so ponudbo nadgradili še z 12 novimi gorskimi električnimi kolesi. Vrednost projekta SMAeBIKE, ki je sofinanciran is sredstev EKSRP iz naslova Leader znaša 56.673,00 EUR.

3077

Otvoritvena slovesnost se je začela z glasbenim pozdravom pihalnega orkestra KUD Pošta. Zbrane je najprej pozdravil gostitelj g. Roman MULEC. Poudaril je, da je razvoj turističnih produktov in povezovanje turističnih ponudnikov in ponudnikov domačih izdelkov v kraju in na območju LAS Ovtar edina prava pot na turistične zemljevide domačih in tujih gostov. Kljub epidemiji je bilo treba usmeriti napore in moči v razvoj in širitev ponudbe.

Pomembnost pridobitve za kraj in občino je v svojem govoru opisala direktorica občinske uprave Občine Pesnica ga. Milica Simonič Steiner, pomembnost takih aktivnosti na podeželju pa direktorica Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor mag. Irena Leonida Kropf. Pomemben del v mozaiku projekta je kot podporna agencija pomenila Razvojna agencija Slovenske gorice, direktorica katerega, dr. Milojka Domajnko je nagovorila zbrano publiko.

Nova električna kolesa so obiskovalci tudi testirali in se sami prepričati, da so zares izvrstno prevozno sredstvo za gričevnata pobočja Slovenskih goric.

IMG 7260

Prireditev sta z glasbo popestrila tudi mlada pevca Janja in Tadej iz skupine Sounds of simplicity, na prireditvi pa so se predstavili tudi vinarji iz Jakoba in pridelovalci domačih dobrot: Zeliščarka Jožica, ŠtokWenzel, Sadjarstvo Vrecl, Vina in turizem Bračko, ter vina s Krasa Širca Kodrč. Prireditev se je zaključila s sproščenim druženjem in pogostitvijo, ter tkanjem novih vezi med obiskovalci.

Foto: Mediaspeed in Petra Ribič.