Natečaj za najboljšo gibanco Slovenskih goric

Razvojna agencija Slovenske gorice in Radio Slovenske gorice v sodelovanju z Društvom kmečkih žena in deklet Lenart in KGZS Zavodom Ptuj razpisujeta natečaj za najboljšo slovenskogoriško gibanco v Slovenskih goricah. Slovenskogoriška gibanca je pogača, ki je podobna prleški in belokranjski gibanci (gibe od testa se vlečejo čez lopar), poglavitno razliko pa predstavlja način priprave, saj ni pripravljena v pekaču.

S strani organizatorja bo imenovana najmanj 3-članska komisija, ki bo ocenjevala anonimne vzorce in izbrala najboljšo gibanco.

Ocenjevanje bo potekalo v sredo, 11.5.2022, v Centru Slovenskih goric, Trg osvoboditve 9, 2230 Lenart, ob 12. uri. Udeleženci vzorce prinesejo med 10.30 in 11.00 uro. Zmagovalec bo znan takoj po ocenjevanju, predvidoma ob 14. uri.

Razglasitev zmagovalca bo potekala na sejmu KOS, 28.5.2022, ob 13.45 uri. Zmagovalec prejme priznanje in simbolično nagrado.

Pravila sodelovanja:

  • Natečaja se lahko udeleži vsakdo, ki rad pripravlja slovenskogoriško gibanco.
  • Udeležencu ni potrebno imeti prijavljene dejavnosti za tržne namene.
  • Prijavi se lahko le oseba kot posameznik in ne kot društvo ali organizacija.
  • Udeleženec po predhodni najavi prinese nerazrezano gibanco v neoznačeni embalaži, ki jo prevzame na sedežu Razvojne agencije Slovenske gorice, na dogovorjeno mesto ob dogovorjeni uri.
  • Gibanca mora biti tradicionalne izvedbe, okrogle oblike in s sirovim nadevom.
  • Sodelovanje je brezplačno.
  • Prijave zbiramo na Razvojni agenciji Slovenske gorice do 9.5.2022, do 15. ure (051 660 865, iTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali osebno).

Vabljeni k sodelovanju.

Prijavite se lahko TUKAJ

Pravila ocenjevanja si lahko ogledate TUKAJ.