Študijski krožki

1. Iz vrta na mizo

Udeleženci se seznanijo s preprostimi domačimi recepti, ki jih pripravimo iz domačih pridelkov.  Recepti so zbrani po določenih letnih časih.

Seznanimo se s samooskrbo in kam s presežki hrane, kako lahko sami z domačimi čaji, sirupi in olji pozdravimo določene tegobe in kako na splošno poskrbimo za boljše počutje in zdravje.

Za zaključek vas vabimo še na ogled samooskrbne kmetije.

2. Vrt za vse letne čase

Se vrtnarjenje ekonomsko splača?

Seznanimo se z prijaznim odnosom do okolja, katerega del smo in z vrtnarjenjem kot načinom življenja. Smo v stiku z zemljo in rastlinami, žanjemo plodove lastnega dela in občutimo zadovoljstvo ob kvalitetno in okusno pridelani domači hrani.

V mesecu aprilu bomo semena in sadike lahko izmenjali na BAZAR-ju (izmenjevalnici) SEMEN IN SADIK zelenjadnic, zelišč in grmovnic.

3. Oblačilna kultura kmečkega prebivalstva

Seznanili se bomo z nošo kmečkega prebivalstva, oblačili za posebne priložnosti ter z delom oblačilnih obrtnikov (tkalcev, krojačev, šivilj, čevljarjev, izdelovalk umetnega cvetja), ki so bili dejavni v 1. polovici 19. stoletja.

Po ustnem izročilu se bomo preizkušali v izdelavi rož iz krep papirja ter se udeležili srečanja folklornih skupin.

4. Lahkih nog naokrog

Zdravje je naše največje bogastvo in ohranjamo ga tudi z zdravim življenjskim slogom. V ta namen vas vsak prvi petek v mesecu v sodelovanju s Planinskim društvom Lenart vabimo na pohod po bližnji okolici.

Če se kakšnega pohoda ne morete udeležiti ali bi določen pohod želeli še en krat sami prehoditi, je na razpolago brošura vseh pohodov z opisom poti, zemljevidom in z navedbo potrebnega časa za  prehojeno pot.

5. Aktivirajmo možgane

V sproščenem vzdušju in pod mentorskim vodenjem vas seznanimo z uporabo računalnika.

Spoznajte, da je brskanje po spletu nezapleteno in zabavno in da je pošiljanje elektronskih sporočil hiter in enostaven prenos informacij. Na krožku se naučite sami izdelati dokument v Wordu in ga poslati kot priponko  po elektronski pošti.

Študijske krožke delno sofinancira MIZŠ.