Natisni

SISTEM PODPORE DELUJE USPEŠNO

Na SocioLabu smo zaključili prvi cikel usposabljanj za socialne podjetnike, zadruge, iniciative in zainteresirane posameznike.

Z območja, ki ga pokriva stična točka v Lenartu, se je v sistem podpore vključilo socialno podjetje Zadruga Dobrina, in pozitivni rezultati vloženih ur v operaciji SocioLab so se že pokazali. S sodobnejšimi pristopi pri trženju in razvoju produktov, ki so rezultat sodelovanja z zunanjimi svetovalci, in s selitvijo prodajalne na ustreznejšo lokacijo, se je njihovo poslovanje bistveno izboljšalo. Tudi aktivnosti ostalih stičnih točk kažejo, da so prizadevanja pri osveščanju in pomoči pri vzpostavitvi družbeno odgovornih obrodila sadove in da so ljudje vedno bolj informirani tako o teh konceptih drugačnega podjetništva kot tudi o operaciji SocioLab.

JESENSKI CIKEL USPOSABLJANJ

V drugi polovici septembra se bo pričel 2. cikel usposabljanj, ki bo optimiziran tako z vidika vsebin kot tudi lokacijsko. Naj spomnimo, da je udeležba na usposabljanjih pogoj za vključitev v sistem podpore, omeniti pa velja, da se vsebine dotikajo tako osnov podjetništva, kot tudi davčnih in računovodskih vidikov, izdelave strateškega načrta in digitalnega marketinga oz. nastopa na trgu.

Kot vedno poudarjamo, socialna ekonomija in socialno podjetništvo nimata nič skupnega s socialo, ampak gre za družbeno odgovoren koncept organizacije, ki vodi k pozitivnim družbenim učinkom. Socialno podjetništvo je mogoče enostavno aplicirati v različne dejavnosti klasičnega podjetništva. Oglasite se na naši stični točki v Lenartu (Izobraževalni center Slovenske gorice, Nikova 9), kjer boste dobili vse informacije o tem, zakaj bi lahko preoblikovali vaše podjetje v socialno podjetje ali zadrugo. Usposabljanja so brezplačna, namenjena pa so tako obstoječim socialnim podjetjem kot tudi posameznikom in iniciativam, ki bi morda to želeli postati.

FaLang translation system by Faboba