Natisni

Slovenski zajtrk v VDC Polž Mravlja Lenart

by Razvojna agencija
Ogledov: 890

V petek 16. 11. 2018 je v organizaciji Društva za razvoj podeželje Ovtar Slovenskih goric v okviru dneva slovenske hrane v VDC Polž Maribor - enota Mravlja Lenart potekal tradicionalni slovenski zajtrk.

IMG 20181116 082634

Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk se izvaja z namenom, da bi izboljšali zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo ter v okviru sistema javnega naročanja spodbudili aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju. Javnosti se predstavlja pomen kmetijstva in čebelarstva ter spodbuja k pravilni in zdravi prehrani. Ozavešča se o pomenu živilsko-predelovalne industrije, posebna pozornost pa je namenjena pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja.


K temu teži tudi Društvo za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric, ki želi z Ovtarjevo ponudbo iz Slovenskih goric vzpodbujati nakup izdelkov in pridelkov neposredno na okoliških kmetijah. Tudi letos smo se odločili za sodelovanje z VDC Polž, enoto Mravlja Lenart, v katero je vključenih 43 uporabnikov iz celotne Upravne enote Lenart.


Za zajtrk smo skupaj z varovanci, uslužbenci, prostovoljci in gosti uživali živila, kot so kruh, maslo, med, jabolčni sok in jabolka – vse lokalnega izvora. Dobrote so prispevali: Kmetija Kraner iz Zgornjega Partinja, Čebelarstvo Kapl iz Svete Ane, Sadjarska kmetija Kocbek iz Voličine ter Zadruga Dobrina iz Jurovskega Dola. Vsem se iskreno zahvaljujemo za pomoč in sodelovanje.

Ob koncu pa še moto: Naj dan slovenske hrane postane prav vsak dan! Obeležimo ga tudi mi!

IMG 20181116 084013

IMG 20181116 083126

M.G.

FaLang translation system by Faboba