Koledar izdaj

KOLEDAR IZDAJ OVTARJEVIH NOVIC ZA LETO 2022

 
Ovtarjeve novice praznujejo pomemben mejnik!
21. DECEMBRA 2018 JE IZŠLA 100. ŠTEVILKA OVTARJEVIH NOVIC!

Ko je 23. decembra 2009 kot nadaljevanje projekta LAS Ovtar izšla prva številka Ovtarjevih novic, si je bilo težko zamišljati, da bomo ne le obstali, ampak tudi postali osrednji časopis našega območja. V preteklem decembru je bila izdana že 100. številka, kar nas navdaja z veseljem in zanosom, predvsem pa polni baterije za delo tudi v prihodnje.

V času nezadržnega razvoja komunikacijske tehnologije so si tiskani mediji morali (znova) poiskati svoje mesto v prostoru. Zadnji trendi kažejo, da so lahko najbolj uspešni ravno na področju lokalno in regionalno zanimivih novic, kar pomeni, da je bil pred skoraj desetletjem najden pravi recept za prenos najbolj pomembnih informacij med naše občanke in občane. V času minule krize je bilo veliko gospodinjstev prisiljenih iz svojega družinskega proračuna izločiti časopisne naročnine; Ovtarjeve novice so tako v mnogih naših družinah edini tiskani medij in edino okno za dostop do informacij. V Razvojni agenciji Slovenske gorice smo tudi zato na našo vlogo izdajatelja Ovtarjevih novic še posebej ponosni.

Naklada časopisa se iz leta v leto povečuje, v letu 2021 tiskamo že 6.070 izvodov. Mesečnik povzema aktualne novice iz 10 občin, kar pomeni, da predstavlja pomemben območni obveščevalni kanal za Zgornje Podravje, kar dokazuje tudi dolgo obdobje izhajanja. 

Razvojna agencija Slovenske gorice se kot izdajatelj ob tej prelomnici za vložen trud zahvaljuje dolgoletnemu uredniku Edvardu Pukšiču in vsem aktualnim in tudi nekdanjim članom uredniškega odbora, ki so z veliko entuzijazma in s številnimi prispevki pomagali pri kreiranju tega izjemno branega mesečnega časopisa. Velika zahvala gre tudi lokalnim skupnostim ter vsem stalnim in občasnim oglaševalcem, ki s svojimi prispevki omogočajo izdajanje časopisa.