Razvojna agencija
Ogledov: 231

Bili smo v Zgornji Savinjski dolini

Društvo za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric je v sodelovanju s Turistično agencijo LEZE za člane društva in simpatizerje 4. junija 2019 organiziral strokovno ekskurzijo in oglede dobrih praks v Zgornjo Savinjsko dolino. Tokrat je bil avtobus poln in udeleženci so se veselili novih spoznanj, izmenjave izkušenj in medsebojnega druženja.

Naš prvi postanek je bil v Mozirju, kjer se nam je pridružila ga. Ivanka Orešnik iz LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, ki nas je spremljala cel dan in nam pokazala primere dobrih praks. Najprej smo si ogledali novo zgrajen energetsko varčen TIC Mozirje, katerega izgradnja je bila sofinancirana s sredstvi CLLD in se seznanili z vizijo turizma ter novo blagovno znamko na področju turizma. Sprejela nas Jasmina Roter Jager, ki z veliko entuziazma vodi na novo vzpostavljen TIC in stavi na dobro sodelovanje med vsemi turističnimi akterji.

 Webp.net resizeimage

Read moreBili smo v Zgornji Savinjski dolini
Razvojna agencija
Ogledov: 155

Vabilo na strokovno ekskurzijo v Zgornjo Savinjsko dolino

Društvo za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric v sodelovanju s Turistično agencijo LEZE vabi člane društva na strokovno ekskurzijo in oglede dobrih praks v Zgornjo Savinjsko dolino, ki bo v torek, 4. junija 2019. Zgornja Savinjska dolina je z Logarsko dolino in zeleno reko Savinjo ohranila prvobitnost alpskega življenja. Okušali bomo tradicionalno kulinariko, uživali v biserih narave in kulturne dediščine ter začutili pristnost odnosov.

Savinjska  Ljubno

Read moreVabilo na strokovno ekskurzijo v Zgornjo Savinjsko dolino
Razvojna agencija
Ogledov: 253

Iz zasedanja Razvojnega sveta Društva Ovtar Slovenskih goric

Člani Razvojnega sveta so se 19. 3. 2019 sestali na 6. redni seji. V enaki sestavi, ki je bila potrjena na zadnjem občnem zboru, smelo nadaljujejo z načrtovanimi aktivnostmi. Poudarek je na promocijskih aktivnostih na različnih sejmih in prireditvah, razvoju podeželja in ogledu dobrih praks ter izvajanje aktivnosti v treh operacijah, v katerih je Društvo Ovtar Slovenskih goric partner. 5-članski Razvojni svet v mandatu 2018-22 sestavljajo: Andrej Kocbek (predsednik), Lidija Šipek (podpredsednica), Darja Vudler, Viktor Kapl in Marko Šebart.

Razvojni svet DrustvaOvtar

Od leve stojijo: Viktor Kapl, Darja Vudler, Andrej Kocbek, Lidija Šipek in Marko Šebart