Razvojna agencija
Ogledov: 92

Povabilo za sodelovanje na prazničnem sejmu v Lenartu

Pred vrati je praznični december - čas lepih želja, nakupovanj in obdarovanj - čas obiska božično-novoletnega sejma!

IMG 20181208 202130
V Društvu za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric in Razvojni agenciji Slovenske gorice tudi letos želimo razveseljevati naše obiskovalce skupaj z vami - pridelovalci, predelovalci, rokodelci in ostalimi razstavljavci na tradicionalnem božično-novoletnem sejmu, ki je letos že 11. po vrsti.
Sejem se bo že tradicionalno odvijal na Trgu osvoboditve v Lenartu, kjer bodo na voljo lesene hišice proti plačilu najemnine, predvsem za gostinsko ponudbo. Za ostalo ponudbo podeželja pa bodo na voljo brezplačne stojnice, katerih število je omejeno. Vabimo vas, da se širši javnosti predstavite s svojo ponudbo: kulinarične dobrote, izdelki domače in umetnostne obrti, ročna dela, vezenine, pletenine, novoletne voščilnice, novoletni aranžmaji …
Tudi letos bo sejem potekal ob decembrskih petkih in sobotah med 16. in 21. uro: v petek, 6., in v soboto, 7. 12., v petek, 13., in v soboto, 14. 12., ter v petek, 20., in v soboto, 21. 12. 2019.
Sejem bo popestril bogat spremljevalni program!
Prijave k sodelovanju oz. rezervacije stojnic zbiramo do torka, 3. decembra 2019, na tel. št.: 059 128 773, na GSM: 051 660 865 ali na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..
Vabljeni, da sejem obiščete in si popestrite praznične decembrske dni!

Razvojna agencija
Ogledov: 121

4. Evropski podeželski parlament 2019 (European Rural Parliament - ERP)

Letošnjega Evropskega podeželskega parlamenta, ki je potekal od 6. do 9. novembra 2019 v španskem mestu Candás občine Carreño, v regiji Cabo Peñas, se je udeležila tudi slovenska petčlanska delegacija Društva za razvoj slovenskega podeželja (DRSP). V njej je bil tudi predsednik Društva Ovtar Slovenskih goric in član UO LAS Ovtar Slovenskih goric, Andrej Kocbek. Udeležba na srečanju je bila izjemna, saj se ga je udeležilo 400 predstavnikov iz 41 držav. 

ERP foto

Read more4. Evropski podeželski parlament 2019 (European Rural Parliament - ERP)
Razvojna agencija
Ogledov: 92

Slovenski zajtrk v VDC Polž enota Mravlja Lenart

ZajtrkVDC2019 2

Tudi letos smo v Sloveniji obeležili dan slovenske hrane, ki vsako leto poteka tretji petek v mesecu novembru. Tako je 15. 11. 2019 v organizaciji Društva za razvoj podeželje Ovtar Slovenskih goric v okviru dneva slovenske hrane v VDC Polž Maribor, enota Mravlja Lenart potekal tradicionalni slovenski zajtrk. Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk se izvaja z namenom, da bi izboljšali zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo ter v okviru sistema javnega naročanja spodbudili aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju. Javnosti se predstavlja pomen kmetijstva in čebelarstva ter spodbuja k pravilni in zdravi prehrani. Ozavešča se o pomenu živilsko-predelovalne industrije, posebna pozornost pa je namenjena pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja.

Read moreSlovenski zajtrk v VDC Polž – enota Mravlja Lenart
Razvojna agencija
Ogledov: 289

Kozolec prostor za druženje in kreativnost

Dolino Andrencev v Občini Cerkvenjak krasi nov kmečki kozolec, ki ga je v okviru operacije »Ovtar pod kozolcem« postavil Štajerski inovacijski center iz Maribora. Za gradnjo kozolca, ki so ga definirali kot prostor za druženje ter izmenjavo znanj in izkušenj, so porabili 49 kubičnih metrov lesa in 1250 ur dela. Nosilec operacije »Ovtar pod kozolcem« je Štajerski inovacijski center Maribor – PE Slovenske gorice, partnerja pa Občina Cerkvenjak in Društvo za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric. Operacija je bila izbrana v okviru 2. javnega poziva za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja LAS Ovtar Slovenskih goric in je sofinancirana iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP).

Kozolec Otvoritev 113

Otvoritveni trak so prerezali Marjan Žmavc, župan Občine Cerkvenjak, Andrej Kocbek, predsednik Društva za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric in Lea Robič Mohar, poslovna direktorica ŠICM.

Read moreKozolec – prostor za druženje in kreativnost